Tarhoňa s kuřecím masem, sypaná parmazánemNa oleji zpeníme jemně nakrájenou cibulku, přidáme omyté a na malé kostky nakrájené kuřecí prsa, vše dobře osmaheme ze všech stran. K masu přidáme tarhoňu, zamícháme, chvíli orestujeme, přidáme omytou a na kostky nakrájenou mrkev a omytou brokolici. Ochutíme solčankou, zalijeme vodou (vody asi toli, jako když děláme rýži). Dáme do rozehřáté trouby a pečeme do té doby, až se nám všechna voda vypaří a maso a tarhoňa budou měkké. Na talíři sypeme jemně nastrouhaným parmazánem.
90 g Kuřecí řízky
5,0 g Olej olivový
10 g Cibule podzimní suchá
40 g Mrkev karotka
40 g Brokolice
40 g Parmazán
80 g Tarhoňa
1,0 g solčanka
Hovězí maso vařenéOmyté hovězí maso vložíme do studené vody, přidáme cibuli, sůl a uvaříme v tlakovém hrnci doměkka.
90 g Hovězí maso zadní
10 g Mrkev karotka
10 g Petržel
10 g Celer-kořen
Brambory vařenéBrambory, oloupeme, omyjeme, nakrájíme na menší kousky a dáme do vařící vody, osolíme. Vaříme do změknutí, cca. 15 minut.
150 g Brambory podzimní konzum. 10-12 měsíc
0,5 g solčanka
Dušené fazolkyFazolky omyjeme, dáme do vody, ochutíme solčankou a vaříme doměkka. V mléce rozmícháme kuzu, přidáme k fazolkám a vaříme cca 5 minut.
100 g Fazole lusky
10 g Pšeničná mouka hladká
0,5 g solčanka
50 g mléko polotučné Meggle
Salát z quinoi, cizrnou a kořenovou zeleninouPřes noc namočenou cizrnu slijeme, a dáme vařit do nové vody doměkka. V dalším hrnci uvaříme quionu. Vaří se stejně jako rýže - 1 díl quinoi, 2 díly vody. Mrkev, petržel očistíme, omyjeme, cibuli oloupeme. Zelí omyjeme a všechnu zeleninu nastrouháme nahrubo. Přidáme část nakrájeného tofu, nasekanou řeřichu a promícháme. Pak přimícháme uvařenou cizrnu a quionu. Zbylé tofu nastrouháme a posypeme salát. Dle chuti přidáme solčanku.
10 g Olej olivový
10 g Cibule podzimní suchá
10 g Mrkev karotka
10 g Petržel
50 g Zelí bílé
50 g Tofu sojový sýr
100 g Quinoa
50 g cizrna
Kuřecí jehly se žampiony a paprikouKuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na větší kostky, osolíme. Žampiony omyjeme a nakrájíme na větší kousky, papriku omyjeme a nakrájíme. Na špejli napichujeme střídavě maso, žampiony a papriku. Jehly dáme na pekáček, podlijeme vodou a pečeme do měkka.
90 g Kuřecí řízky
40 g Žampióny
40 g Cibule podzimní suchá
50 g Paprika
0,1 g Pepř mletý
0,2 g solčanka
Pohanka dušenáPohanku propláchneme, dáme na rozehřátý olej, chvíli osmahneme, zalijeme vodou a dusíme doměkka (stejná příprava jako u rýže).
5,0 g Olej slunečnicový
70 g Pohanka
Mrkvový salát bez jablekMrkev omyjeme a najemno nastrouháme.Zalijeme vodou a ochutíme stévií a citrónovou šťávou.
100 g Mrkev karotka
0,1 g Citrónová šťáva
0,1 g stévie
TzatzikyOkurky očistíme, omyjeme a nastrouháme, petrželku omyjeme a lístky otrháme od stonků. Česnek oloupeme, nastrouháme a smícháme s petrželkou a olivovým olejem. Tvaroh vymícháme dohladka s bílým jogurtem. Nastrouhané okurky trochu vymačkáme a spolu s česnekovou zálivkou vmícháme do tvarohu s jogurtem. Ochutíme citrónovou šťávou.
100 g Jogurt bílý
10 g Česnek
1,0 g Kopr
80 g Okurky salátové
0,1 g Sůl jemná kamenná
1,0 g Citrónová šťáva
100 g Podmáslí
Fettucinne s cuketou a sójovým sýrem tofuNa oleji zpěníme najemno nakrájenou mladou cibulku. Cuketu omyjeme, rozkrojíme podélně, vydlabeme vnitřek, nakrájíme na proužky (slupku můžeme nechat). Cuketu přidáme k cibulce, ochutíme paprikou, pepřem, osolíme, mírně podlijeme vodou a dusíme. Ke konci dušení přidáme nastrouhaný sýr tofu. Mezitím si uvaříme v osolené vodě těstoviny. Uvařené těstoviny smícháme s dušenou cuketou.
5,0 g Olej olivový
20 g Cibule podzimní suchá
70 g Nudle, fleky apod
1,0 g Paprika sladká mletá
0,1 g Pepř mletý
50 g Tofu sojový sýr
1,0 g solčanka
150 g Cuketa
Ledový salátLedový salát rozebereme na jednotlivé listy, omyjeme, ochutíme solí, stévií a octem.
1,0 g Ocet kvasný 10 % sud
0,1 g Sůl jemná kamenná
0,1 g stévie
100 g ledový salát
Čerstvá šťáva z mrkve a celeruMrkev a celer očistíme, omyjeme a uděláme z něj šťávu v odšťavňovači
50 g Mrkev karotka
30 g Celer-kořen
Hovězí závitekHovězí maso omyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe šunkou, sýrem a okurkem. Utvoříme závitek, který vkládáme na nasucho opraženou, jemně nakrájenou cibuli, opečeme a zalijeme vodou, dusíme doměkka.
90 g Hovězí maso zadní
10 g Vejce slepičí
5,0 g Olej olivový
10 g Cibule podzimní suchá
0,1 g Pepř mletý
0,1 g solčanka
10 g šunka krůtí prsní
Rýže tří barevRýži propláchneme, dáme na zpěněnou cibulku, krátce opečeme a zalijeme vodou a dusíme do změknutí.
5,0 g Olej olivový
10 g Cibule podzimní suchá
70 g rýže tří barev
Salát okurkový s paprikouOkurek očistíme, omyjeme, nastrouháme, přidáme omytou a nakrájenou papriku, zalijeme vodou a ochutíme solí, stévií a octem
100 g Okurky salátové
50 g Paprika
1,0 g Ocet kvasný 10 % sud
0,1 g Sůl jemná kamenná
0,1 g stévie
Míchaný tvaroh se stévií a hrozinkamiTvaroh smícháme s mlékem, rozinkami a stévií.
60 g Tvaroh měkký volný
20 g Hrozinky
1,0 g stévie
20 g mléko polotučné Meggle
Polévka dýňová s mořskou řasou a opečeným chlebemDýni rozkrojíme, vydlabeme. Vydlabanou část omyjeme a nakrájíme na malé kostky, které dáme dusit do vody. Mořskou řasu nastříháme nůžkami na malé kousky a přidáme k dýni. V mléce rozmícháme mouku přidáme k dýni a vaříme. Ochutíme solčankou. Na malém množství oleje opečeme nakrájený chléb na kostičky, ten přidáme do polévky až na talíři.
5,0 g Olej slunečnicový
100 g Dýně, melouny
10 g Pšeničná mouka hladká
40 g Konzumní chléb
1,0 g mořská řasa nori
0,2 g solčanka
20 g mléko polotučné Meggle
Green smoothie s banány a hlávkovým salátemBanán nakrájíme na věší kolečka a dáme do mixéru. Salát hlávkový rozebereme na jednotlivé listy, omyjeme a přidáme do mixéru. Nalijeme vodu a vše rozmixujeme.
80 g Salát hlávkový
80 g Banány
Brambory s petrželkouBrambory omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostky a vkládáme do vařící osolené vody a vaříme doměkka cca 15. minut. Po uvaření slijeme vodu a sypeme nasekanou petželkou.
200 g Brambory podzimní konzum. 10-12 měsíc
0,1 g Petrželová nať
Salát z čínského zelíČínské zelí omyjeme, nakrájíme na jemné proužky, zalijeme vodou, ochutíme solí, citrónovou šťávou a stévií.
0,1 g Ocet kvasný 10 % sud
0,1 g Sůl jemná kamenná
100 g Čínské zelí
0,1 g stévie
Losos pečenýPorce lososa omyjeme, osolíme, posypeme kmínem, dáme na pekáček, mírně podlijeme vodou, a pečeme doměkka.
5,0 g Olej slunečnicový
0,1 g Sůl jemná kamenná
120 g losos
Krůtí rolky se žervéNa plátek krůtí šunky dáme sýr žervé a utvoříme válečky.
80 g šunka krůtí prsní
50 g žervé termizovaný sýr
Pečené kuřecí stehnoKuřecí stehno omyjeme, osolíme, opepříme a dáme péct na pekáček s trochou vody. Ke konci pečení zakápneme maso slunečnicovým olejem.
150 g Kuřata kuchaná s drůbky i bez drůbku
5,0 g Olej olivový
0,1 g Sůl jemná kamenná
0,5 g Kmín
Salát zeleninovýZelí a kapii omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, rukolu omyjeme a necháme okapat. Smícháme nakrájenou zeleninu s rukolou a opláchnutými olivami.
50 g Paprika
50 g Zelí bílé
5,0 g Olivy
30 g rukola
Ovesné vločky s mlékem{Změnit popis receptu}
30 g Vločky ovesné
250 g mléko polotučné Meggle
Celozrnný bulgur se zeleninouNa oleji osmahneme jemně nakrájenou cibulku, přidáme propláchnutý bulgur, opečeme. Zalijeme vodou (vody dáme tolik, jako když děláme dušenou rýži). Přidáme propláchnutou zeleninu, solčanku, nové koření, bobkový list a dusíme doměkka. Rajčata omyjeme, nakrájíme na malé kousky, přidáme nakrájenou cibuli, ochutíme stévií, octem a mírně osolíme.
7,0 g Olej slunečnicový
10 g Cibule podzimní suchá
50 g Mrkev karotka
50 g Hrášek zelený zmrazený
0,1 g Nové koření
50 g kukuřice mražená
100 g Bulgur
1,0 g solčanka
0,1 g bobkový list