dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Obchod dietologie.cz / Bezlepkové potraviny e-shop dietologie.cz / Bezlepkové mouky a směsi / Bezlepkové směsi / Bezlepkový dětský chléb KAŠTÁNEK

Bezlepkový dětský chléb KAŠTÁNEK

Jedlé kaštany obsahují jen málo tuků (a to skoro z poloviny nenasycených), zato mají vysoký podíl škrobů, vlákniny, proteinů, vitamínů a minerálních látek. Jsou bohaté na vitamíny B (B6, B1, B2, B5 a kyselinu listovou), A, E a C, vynikají vysokým obsahem vápníku, hořčíku, fosforu, manganu, mědi a zvláště pak draslíku. Kaštanová mouka je přirozeně bezlepková.

Bezlepkový dětský chléb KAŠTÁNEK Adveni (CZ) 00176...

Bezlepkový dětský chléb KAŠTÁNEK Adveni (CZ) 00176...
foto: redakce@dietologie.cz

adveni medical

Adveni Medical, spol. s r. o. se dlouhodobě věnuje oblasti výživy a lidského zdraví. Hlavní specializací je výroba bezlepkových směsí na pečení z netradičních pseudoobilnin jako jsou teff, quinoa, amarant a čirok, které vynikají svými nutričními vlastnostmi a také z kaštanu, který je další přínosnou alernativou nejen pro celiaky, ale pro všechny ty, kteří chtějí udělat něco pro své zdraví.


Bezlepková výroba je podrobena nejpřísnější kontrole.


Složení:

Kukuřičný škrob, kaštanová mouka, tapiokový modifikovaný škrob, bramborový škrob, rozpustná vláknina inulín, sekané vlašské ořechy, bramborové vločky, sekané rozinky, dextróza, sójový lecitin, přírodní zahušťovadlo guarová guma, sůl, drcený kmín, mletý koriandr, kyselina askorbová - vitamín C, mletý fenykl, kyselina citrónová

BEZ:

lepku, mléka, vajec, sezamu, arašídů, sójové mouky, lupinové mouky, barviv, aromat a konzervačních látek

HMOTNOST:

500 g

NUTRIČNÍ HODNOTY VE 100 GRAMECH VÝROBKU

ENERGETICKÁ HODNOTA:

1668 kJ / 399 kcal

BÍLKOVINY (Nx6,25):

3 g

SACHARIDY:

77,9 g

TUKY :

7,9 g

Návod k přípravě v domácí pekárně
Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil. Do mísící nádoby nalijte cca 360 ml vlažné vody. Přisypte obsah balení. Nakonec do důlku uprostřed směsi přidejte droždí. (Pořadí kroků zachovejte, i když výrobce vaší pekárny doporučuje jiný postup.) Pečte na bezlepkový program případně na jiný krátký program 2 až 3 hodiny.


Návod k přípravě v klasické troubě
Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil. Do ještě suché směsi přidejte droždí. Důkladně promíchejte. Cca 360 ml vlažné vody nalijte do vhodné nádoby a vmíchejte ručně nebo hnětačem na malou rychlost směs s droždím. Hněťte do hladka na střední rychlost 10 minut. Nechte vykynout v troubě předehřáté na 35–40 ºC po dobu 20 minut. Poté těsto znovu promíchejte při malých otáčkách a následně vytvarujte bochník do formy. Nechte kynout dalších 60 minut. Pečte v předehřáté troubě při 200 °C cca hodinu.

V balení 500g.


74

Kód zboží: 001766

Množství:
Přidej do košíku

 

revidováno dne 1.12.2013