dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní systém / Speciální diety / Dieta pro koronární jednotky č. I-IV IMC

Dieta pro koronární jednotky (po infarktu myokardu) č. I-IV IMC

21.10.2003 20:24Dieta pro koronární jednotky, při infarktu myokardu. Dělíme ji na 3 stádia s postupným zatěžováním organismu.

revidováno dne: 15.11.2008


Odvar z ovesných vloček

Odvar z ovesných vloček
foto: redakce@dietologie.cz


I stádium


1 až 3 den po záchvatu. Podáváme pouze sacharidovou stravu (odvary z ovesných vloček nebo rýže…). Technologická úprava buď tekutá nebo kašovitá. Snížit množství sodíku Na. Celkový obsah kilodžaulů 2 500 kJ

II. stádium


4 až 7 den po záchvatu. Strava obsahující převážně sacharidové potraviny (rýže vařená ve vodě, bramborová kaše bez mléka, dušená strouhaná mrkev, puding bez mléka…), nenadýmavá, omezení sodíku Na. Celkový obsah kilodžaulů 5 000-6 000 kJ
Puding bez mléka

Puding bez mléka
foto: redakce@dietologie.cz


III. stádium


tvoří pozvolný přechod k dietě 7 nízkocholesterolové. Celkový obsah kilodžaulů 8 400 kJ. Platí zde omezení soli dle lékaře

revidováno dne 15.11.2008

Redukční jídelníček