dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Hlavní jídla jídelníček / Dietní dušený pstruh

Recept: Dietní dušený pstruh

12.9.2012

Dietní dušený pstruh

Dietní dušený pstruh – ilustrační foto
foto: Laura

Ingredience: 2 ks pstruh čerstvý (500 g), sůl, 20 g máslo, oregano čerstvé, petrželka čerstvá, pažitka čerstvá

Postup: Pstruhy očistíme, omyjeme, osolíme a posypeme jemně nasekanými bylinkami. Dáme do pekáčku, mírně podlijeme vodou, vložíme do trouby, pekáček přikryjeme poklicí nebo alobalem. Pečeme v troubě cca 20-30 min. Ke konci pečení poklademe pstruhy kousky másla a necháme ho rozpustit.

Počet porcí: 2

Doba přímé přípravy: 45 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 1567,0 kJ
Autor(ka) receptu: Laura

revidováno dne 12.9.2012