dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Hlavní jídla jídelníček / Fazole černé oko

Recept: Fazole černé oko

17.9.2012

Fazole černé oko

Fazole černé oko – ilustrační foto
foto: Stella

Ingredience: 240 g fazole černé oko, 30 g máslo, 30 g mouka hladká, 50 g cibule, 15 g česnek, sůl

Postup: Fazoli namočíme nejlépe přes noc do studené vody. Pak ji slijeme, propláchneme a vaříme cca 30 minut do změknutí. Na teflonové pánvi na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, přidáme mouku a uděláme jíšku, kterou přidáme do fazole. Osolíme a ještě chvíli povaříme. Můžeme podávat s vařeným vejcem a chlebem.

Počet porcí: 4

Doba přímé přípravy: 30 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 1150,2 kJ
Autor(ka) receptu: Stella

revidováno dne 17.9.2012