dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Hlavní jídla jídelníček / Játrová omáčka s hrnkovým knedlíkem

Recept: Játrová omáčka s hrnkovým knedlíkem

11.9.2012

Játrová omáčka s hrnkovým knedlíkem

Játrová omáčka s hrnkovým knedlíkem – ilustrační foto
foto: Daniella

Ingredience: 400 g játra drůbeží, 30 g olej slunečnicový, 30 g cibule, 30 g mouka hladká, 10 ml smetana 12%, sůl

Postup: Kuřecí játra očistíme, omyjeme, nakrájíme na menší kousky. Opečeme zprudka na cibulovém základu, zalijeme vodou a dusíme doměkka. V hrnku rozmícháme ve vodě mouku a smetanu. Nalijeme do podušených jater, dle potřeby přidáme vodu a ještě chvíli povaříme. Nakonec vše rozmixujeme na kaši. Můžeme podávat s dietním hrnkovým knedlíkem.

Počet porcí: 4

Doba přímé přípravy: 45 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 989,0 kJ
Autor(ka) receptu: Daniella

revidováno dne 11.9.2012