dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Hlavní jídla jídelníček / Jemná hrachová kaše

Recept: Jemná hrachová kaše

2.10.2009

Ingredience: 250 g hrachu, 100 ml mléka, 60 g cibule, 10 ml oleje, 2 stroužky česneku, 5 g hladké mouky, oregano, sůl

Postup: Předem namočený hrách uvaříme do měkka a scedíme. Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, přidáme mouku a osmahneme. Jíšku zalijeme polovinou dávky mléka a dobře promícháme. Hrách rozmixujeme zbylým mlékem a přidáme rozmíchanou jíšku. Kaši ochutíme oreganem a solí. Podáváme s opečenou klobásou Klaso, sázenými vejci, párkem nebo vepřovým plátkem. K pokrmu je vhodný zeleninový salát.

Počet porcí: 2

Doba přímé přípravy: 45 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 2177,9 kJ
Autor(ka) receptu: Evžena Janovská DiS

revidováno dne 2.10.2009