dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Hlavní jídla jídelníček / Králík v zelenině

Recept: Králík v zelenině

11.4.2005

Ingredience: 280 g králík, 40 g mrkev, 10 g celer, 60 g petržel, 20 g hrášek, 20 g olej, sůl

Postup: Omyté králičí maso nakrájíme na kousky, opečeme nasucho, osolíme, podlijeme teplou vodou a dusíme v malém množství vody. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kostičky a přidáme k dusícímu se masu. Nakonec přidáme hrášek (je-li sterilovaný musíme jej propláchnout. Pokrm podusíme a nakonec přidáme olej do hotového jídla.

Počet porcí: 4

Doba přímé přípravy: 1 hod.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 728,0 kJ
Autor(ka) receptu: Redakce dietologie.cz

revidováno dne 18.11.2008