dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Hlavní jídla jídelníček / Lazagne se špenátem a kuřecím masem

Recept: Lazagne se špenátem a kuřecím masem

26.10.2012

Lazagne se špenátem a kuřecím masem

Lazagne se špenátem a kuřecím masem – ilustrační foto
foto: Venda

Ingredience: 250 g lasagne (panzani), 400 g špenát mražený, 300 g kuřecí prsa, 500 g mléko polotučné, 50 g mouka hladká, 50 g cibule, 30 g česnek, 15 g olej slunečnicový, 40 g sýr parmezán, sůl

Postup: Kuřecí maso omyjeme, nameleme na masovém mlínku společně s cibulí a polovinou česneku. Takto připravené kuřecí maso dáme na rozehřátý olej, osolíme a prudce ze všech stran opečeme. Špenát dáme do hrnce, mírně podlijeme vodou a pozvolna necháme špenát rozpustit. Špenát ochutíme solí a česnekem. V mléce rozmícháme mouku, dáme do hrnce a uvaříme bešamel. Bešamel musí být řidší konzistence, nesmí být příliš tuhý. Do zapékací mísy dáme trochu oleje, na něj položíme první vrstvu lasagní (nevařených), na lazagne dáme vrstvu masa, vrstvu špenátu a vrstvu bešamelu a opět dáme lazagne. Takto naskládáme lazagne do celého pekáče. Lasagne musí být celé zakryté ingrediencemi, jinak by se neuvařili, byly by tvrdé. Na povrch lasagní nastrouháme sýr parmezán. Takto připravené lasagne dáme do trouby na cca. 40 minut a zapékáme při 190 °C

Počet porcí: 5

Doba přímé přípravy: 1 hod.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 1768,2 kJ
Autor(ka) receptu: Venda

revidováno dne 26.10.2012