dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Hlavní jídla jídelníček / Lín po mlynářsku

Recept: Lín po mlynářsku

20.11.2008

Lín po mlynářsku

Lín po mlynářsku – ilustrační foto
foto: redakce@dietologie.cz

Ingredience: 400 g lín mražený, koření na ryby, 40 g mouka hladká, sůl, 60 g olivový olej, 20 g cibule, 40 g rajče, 10 g citron, petrželová nať.

Postup: Mraženého lína omyjeme, osušíme. V mouce smícháme koření na ryby a sůl. V takto připravené směsi ryby obalíme ze všech stran. Vkládáme na zpěněnou cibulku na oleji a osmahneme z obou stran. Můžeme mírně podlít vodou a dusit doměka. Podáváme se zeleninovou oblohou, petrželkou a plátkem citronu.

Počet porcí: 2

Doba přímé přípravy: 30 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 2228,9 kJ
Autor(ka) receptu: Redakce dietologie.cz

revidováno dne 21.11.2008