dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Hlavní jídla jídelníček / Smažená bedla na oběd

Recept: Smažená bedla na oběd

28.9.2012

Smažená bedla na oběd

Smažená bedla na oběd – ilustrační foto
foto: Veronika

Ingredience: 200 g bedle, 50 g vejce, 10 g mouka hladká, 20 g strouhanka, špetka soli, 80 g chléb (1 krajíc)

Postup: Hlavy bedel nasbíraných v lese opláchneme vodou, očistíme od nečistot. Rozbijeme vejce na hluboký talíř, vejce osolíme a rozšleháme vidličkou. Bedle obalujeme v trojobalu (postupně v mouce, vejci a strouhance). Fritujeme ve friťáku na slunečnicovém oleji. Smažené bedle vytáhneme z fritovacího hrnce a podáváme s krajícem chleba.

Počet porcí: 1

Doba přímé přípravy: 45 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 1797,2 kJ
Autor(ka) receptu: Veronika

revidováno dne 28.9.2012