dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Hlavní jídla jídelníček / Vepřová kýta na červeném zelí

Recept: Vepřová kýta na červeném zelí

28.8.2012

Vepřová kýta na červeném zelí

Vepřová kýta na červeném zelí – ilustrační foto
foto: Pavlína

Ingredience: 400 g vepřová kýta, 1000 g brambory, 800 g zelí červené čerstvé, 60 g cibule, 40 g máslo, sůl

Postup: Zelí omyjeme, nakrájíme na jemné proužky, dáme do zapékací mísy. Cibuli oloupeme, nakrájíme na větší kolečka a položíme na zelí, osolíme. Maso nakrájíme na tenké plátky cca 0,8 cm silné, naklepeme, osolíme z obou stran a dáme na připravené zelí v zapékací míse. Nahoru položíme oloupané, omyté a na tenká kolečka nakrájené brambory. Dle chuti ještě dosolíme a nahoru dáme máslo nakrájené na kostičky. Dáme do trouby na 1 hodinu péct při 180 °C. Můžeme podlít vodou, ale mírně, protože zelí pustí hodně vody.

Počet porcí: 4

Doba přímé přípravy: 1,5 hod.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 2278,0 kJ
Autor(ka) receptu: Pavlína

revidováno dne 28.8.2012