dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Moučníky jídelníček / Kynuté jahodové knedlíky, ovocné knedlíky

Recept: Kynuté jahodové knedlíky, ovocné knedlíky

4.6.2011

Jahodové kynuté knedlíky

Jahodové kynuté knedlíky – ilustrační foto
foto: Markéta

Ingredience: 330 g polohrubé mouky, 200 ml mléko polotučné, 40 g droždí, 30 g cukr moučka, 40 g cukr krystal, 50 g vejce, 200 g jahody čerstvé, sůl

Postup: Mléko ohřejeme v mikrovlnné troubě, aby bylo vlažné. Rozdrobíme do něj droždí, přidáme cukr a špetku mouky, necháme vykvasit. Do mísy dáme mouku, přidáme vejce, špetku soli a nalijeme mléko s kváskem. Ručním mixérem uděláme těsto, tak aby se nelepilo. Těsto dáme na teplé místo, přikryjeme utěrkou a necháme 45 min. kynout. Jahody řádně očistíme omyjeme. Vykynuté těsto vyklopíme na stůl, uděláme placku, rádlem nařežeme čtverce. Na každý čtverec těsta dáme krystalový cukr a jahodu, zabalíme. Kynuté jahodové knedlíky vkládáme do vařící osolené vody a vaříme cca 7-10 min. Po uvaření předěláme jahodové knedlíky na mísu a vidličkou propícháme, aby vyletěla pára.

Počet porcí: 4

Doba přímé přípravy: 1 hod.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 1850,2 kJ
Autor(ka) receptu: Markéta

revidováno dne 4.6.2011