dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Chat s nutriční terapeutkou (výživovým poradcem)Přezdívka:
Dotaz:

Recepty

Recept: Kynuté jahodové knedlíky, ovocné knedlíky

4.6.2011

Jahodové kynuté knedlíky – ilustrační foto
foto: Markéta
Ingredience: 330 g polohrubé mouky, 200 ml mléko polotučné, 40 g droždí, 30 g cukr moučka, 40 g cukr krystal, 50 g vejce, 200 g jahody čerstvé, sůl

Postup: Mléko ohřejeme v mikrovlnné troubě, aby bylo vlažné. Rozdrobíme do něj droždí, přidáme cukr a špetku mouky, necháme vykvasit. Do mísy dáme mouku, přidáme vejce, špetku soli a nalijeme mléko s kváskem. Ručním mixérem uděláme těsto, tak aby se nelepilo. Těsto dáme na teplé místo, přikryjeme utěrkou a necháme 45 min. kynout. Jahody řádně očistíme omyjeme. Vykynuté těsto vyklopíme na stůl, uděláme placku, rádlem nařežeme čtverce. Na každý čtverec těsta dáme krystalový cukr a jahodu, zabalíme. Kynuté jahodové knedlíky vkládáme do vařící osolené vody a vaříme cca 7-10 min. Po uvaření předěláme jahodové knedlíky na mísu a vidličkou propícháme, aby vyletěla pára.

Počet porcí: 4

Doba přímé přípravy: 1 hod.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 1850,2 kJ
Autor(ka) receptu: Markétarevidováno dne 4.6.2011

Nutriční anamnéza – dotazník

Zaslání receptu
Chcete vědět jak kalorické je vaše oblíbené jídlo nebo jestli je vhodné pro vaši dietu? Pošlete nám jej!, vyplňte níže formulář ozveme se vám zpět na email a recept uveřejníme. Prosíme nekopírujte recepty z jiných webu ani s tištěných kuchařek, děkujeme redakce dietologie.cz.

Název receptu:  Autor(ka) receptu: jméno / přezdívka Email Autora(ky):  Ukázat email
autora(ky) na webu:  Počet porcí:  Doba přímé přípravy:  Typ receptu:  Ingredience:
(pokuste se uvádět
hmotnosti, kde
je to možné) Popis receptu:  Fotka:
(není nutná) Poznámka redakci:  Potvrzeni: Poznámka: Pro odeslání formuláře je nutné mít zapnutý JavaScriptNení Vám něco jasné?, zeptejte se – napište nám