dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Saláty jídelníček / Mrkvový salát s jablky

Recept: Mrkvový salát s jablky

18.1.2009

Mrkvový salát s jablky

Mrkvový salát s jablky – ilustrační foto
foto: Petra

Ingredience: 500 g čerstvá mrkev, 300 g jablka, šťáva z jednoho citronu, 100 g cukr mletý, voda

Postup: Mrkev očistíme, oškrabeme a nastrouháme na jemném struhadle. Jablka zbavíme jadřinců a podle potřeby odstraníme nečistoty na slupce, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouhanou mrkev smícháme s nastrouhanými jablky, zalijeme vodou a ochutíme citrónovou šťávou a cukrem, zamícháme a necháme vychladit v lednici. Podáváme k nejrůznějším pokrmům.

Počet porcí: 4

Doba přímé přípravy: 15 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 849,6 kJ
Autor(ka) receptu: Petra

revidováno dne 18.1.2009