dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Hlavní jídla jídelníček / Hovězí roštěná přírodní, rýže

Recept: Hovězí roštěná přírodní, rýže

20.11.2008

Hovězí roštěná přírodní, rýže

Hovězí roštěná přírodní, rýže – ilustrační foto
foto: redakce@dietologie.cz

Ingredience: 400 g hovězí roštěnec, sůl, 40 g hladká mouka, 80 g cibule, 280 g rýže.

Postup: Hovězí roštěnec omyjeme, nakrájíme na plátky naklepeme a ze stran mírně nařežeme nožem. Takto připravené plátky masa vkládáme na zpěněnou cibulku a zprudka opečeme z obou stran. Vše předěláme do tlakového hrnce a dusíme 20 minut. Pak maso vyjmeme a šťávu zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali v teplé vodě, povaříme 20 minut. Na rozpáleném oleji podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme propláchnutou rýži, za stálého míchání rýži opečeme, osolíme a zalijeme teplou vodou, dusíme doměkka. Podáváme.

Počet porcí: 4

Doba přímé přípravy: 50 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 1973,8 kJ
Autor(ka) receptu: Redakce dietologie.cz

revidováno dne 21.11.2008