dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Hlavní jídla jídelníček / Krůtí guláš

Recept: Krůtí guláš

2.1.2010

Krůtí guláš

Krůtí guláš – ilustrační foto
foto: Veronika

Ingredience: 40 g olej olivový, 100 g cibule, 400 g krůtí prsa, paprika mletá, sůl, masox, 50 g hrášek sterilovaný, 40 g bramborový škrob

Postup: Cibuli omyjeme, nakrájíme a osmahneme na oleji, přidáme omyté a nakrájené krůtí maso na větší kostky, opečeme ze všech stran a počkáme až maso pustí šťávu. Zasypeme mletou paprikou a bramborovým škrobem, zalijeme vodou, osolíme, přidáme masox a dusíme doměkka (nejlépe v tlakovém hrnci). Po udušení přidáme hrášek a ještě chvíli povaříme. Podáváme s pečivem.

Počet porcí: 4

Doba přímé přípravy: 45 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 1156,1 kJ
Autor(ka) receptu: Veronika

revidováno dne 2.1.2010