dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Hlavní jídla jídelníček / Kuřecí na kari, rýže

Recept: Kuřecí na kari, rýže

20.11.2008

Kuřecí na kari, rýže

Kuřecí na kari, rýže – ilustrační foto
foto: redakce@dietologie.cz

Ingredience: 400 g kuřecí prsa, sůl, pepř, kari koření, 50 g olej slunečnicový, 80 g cibule, voda, 280 g rýže

Postup: Kuřecí maso omyjeme, nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na jemno, zpěníme na oleji dozlatova. Kuřecí maso vložíme na osmahnutou cibuli, opečeme, osolíme, opepříme, přidáme kari koření, zamícháme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Na rozpáleném oleji podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme propláchnutou rýži, za stálého míchání rýži opečeme, osolíme a zalijeme teplou vodou, dusíme doměkka.

Počet porcí: 4

Doba přímé přípravy: 40 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 1953,7 kJ
Autor(ka) receptu: Redakce dietologie.cz

revidováno dne 20.11.2008