dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Hlavní jídla jídelníček / Marinované roštěnky na šalvěji

Recept: Marinované roštěnky na šalvěji

16.1.2010

Ingredience: 2 plátky (200 g) hovězích roštěnek, 20 ml oleje, 10 ml jablečného octa, sůl, šalvěj, 4 stroužky česneku

Postup: Z oleje, octa, soli, šalvěje , utřeného česneku připravíme marinádu. Roštěnky naklepeme, dáme do marinády a necháme přes noc marinovat. Potom roštěnky vyndáme z marinády, opečeme na sucho po obou stranách, přidáme marinádu, mírně podlijeme a dusíme doměkka. Podáváme s brambory a zeleninovým obložením (rajče, paprika, okurka) nebo s dušenou zeleninou.

Počet porcí: 2

Doba přímé přípravy: 45 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 1168,2 kJ
Autor(ka) receptu: Evžena

revidováno dne 16.1.2010