dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Hlavní jídla jídelníček / Zapečené brambory s klobásou

Recept: Zapečené brambory s klobásou

9.10.2010

Zapečené brambory s klobásou

Zapečené brambory s klobásou – ilustrační foto
foto: Pepa

Ingredience: 800 g brambory, 40 g máslo, 30 g cibule, 30 g pórek, 200 g klobása, 120 g mrkev, 50 g paprika, zelená, 100 g vejce, 100 g mléko plnotučné, sůl, paprika sladká

Postup: Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a pórek najemno, přidáme nahrubo nastrouhanou a omytou mrkev, nakrájenou klobásu, papriku sladkou, sůl. Chvíli opečeme, přidáme nakrájenou a omytou papriku a vypneme plyn. Brambory očistíme, omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a dáme do zapékací mísy. Přidáme směs, kterou jsme si připravili na pánvi, důkladně promícháme. V mléce rozmícháme vejce a petrželovou nať a nalijeme na brambory, dáme trouby a zapečeme do té doby až budou brambory měkké.

Počet porcí: 4

Doba přímé přípravy: 45 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 1986,1 kJ
Autor(ka) receptu: Pepa

revidováno dne 9.10.2010