dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Hlavní jídla jídelníček / Drůbeží játra na bazalce s rajčaty

Recept: Drůbeží játra na bazalce s rajčaty

7.10.2009

Drůbeží játra na bazalce s rajčaty

Drůbeží játra na bazalce s rajčaty – ilustrační foto
foto: Karolína

Ingredience: 300 g drůbeží játra, 40 g cibule, 20 g olej olivový, 150 g rajčata, bazalka, 50 ml smetana sladká, 40 g mouka hladká, podravka, sůl

Postup: Na oleji zpeníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená a omytá játra, opečeme,pak přidáme nakrájená a omytá rajčata, jemně nasekanou bazalku, podlijeme vodou a chvíli dusíme. Ve vodě rozmícháme mouku a smetanu a přilijeme k játrům a 20 minut povaříme až omáčka zhoustne.Podle potřeby osolíme a ochutíme podravkou. Můžeme podávat s hráškovou rýží nebo houskovým knedlíkem.

Počet porcí: 4

Doba přímé přípravy: 30 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 731,7 kJ
Autor(ka) receptu: Karolína

revidováno dne 7.10.2009