dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Hlavní jídla jídelníček / Krevety s brokolicí a kari rýže

Recept: Krevety s brokolicí a kari rýže

9.3.2010

Krevety s brokolicí a kari rýže

Krevety s brokolicí a kari rýže – ilustrační foto
foto: Hana

Ingredience: 150 g krevety vyloupané, 40 g mrkev, 50 g brokolice, 40 g fazolky sterilované, 20 g česnek, 140 g rýže parboiled, 20 g cibule, 20 g olej olivový, rýže, bobkový list, nové koření, 5 g kari koření, 100 g rajčata

Postup: Mrkev omyjeme, nakrájíme na kolečka a dáme vařit do vody, přidáme omytou a na růžičky rozebranou brokolici a chvíly vaříme doměkka. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme česnek, přidáme krevety a opékáme je ze všech stran. Potom přidáme uvařenou mrkev a brokolici a sterilovanou fazolku. Vše necháme opékat, osolíme, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Rýži propláchneme, dáme na zpěněnou cibulku, promícháme, osolíme, přidáme bobkový list, nové koření a kari koření, zalijeme vodou a dusíme na mírném ohni pod poklicí doměkka. Krevety podáváme s kari rýži a obložené rajčaty

Počet porcí: 2

Doba přímé přípravy: 45 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 2053,6 kJ
Autor(ka) receptu: Hana

revidováno dne 9.3.2010