dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Dietní výživa / Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Hlavní jídla jídelníček / Pečené kuře, omáčka z kustovnice čínské, bramborový knedlík

Recept: Pečené kuře, omáčka z kustovnice čínské, bramborový knedlík

20.5.2010

Pečené kuře, omáčka z kustovnice čínské, bramborový knedlík

Pečené kuře, omáčka z kustovnice čínské, bramborový knedlík – ilustrační foto
foto: Radka

Ingredience: 1,20 kuře, 80 g kustovnice čínská sušená, 30 g máslo, 20 g mouka hladká, 300 g směs na bramborový knedlík, sůl, koření na kuře

Postup: Kuře omyjeme, osolíme, okořeníme kořením na kuře, dáme na pekáč, přidáme kousky másla a dáme péct do trouby. Kustovnici čínskou vaříme ve vodě 10 minut, potom ji přidáme i s nálevem ke kuřeti a pečeme doměkka. Upečené kuře vyjmeme, rozporcujeme. Výpek z kuřete i s kustovnicí rozmixujeme, přidáme ve vodě rozmíchanou mouku a vaříme 20 minut. Mezitím si uděláme dle návodu knedlík ze suchého těsta.

Počet porcí: 4

Doba přímé přípravy: 1,5 hod.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 3179,2 kJ
Autor(ka) receptu: Radka

revidováno dne 20.5.2010