dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
/ Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Pomazánky a omáčky / Omáčka pažitková

Recept: Omáčka pažitková

4.10.2009

Omáčka pažitková – ilustrační foto
foto: Aleš
Ingredience: 40 g cibule, 20 g pažitka čerstvá, 30 g máslo, 500 ml mléko polotučné, 200 ml smetana sladká 12 %, 50 g mouka hladká, masox, sůl

Postup: Na rozpuštěném másle osmahneme jemně nastrouhanou cibuli, přidáme nakrájenou pažitku, osmahneme. Pak zalijeme mírně vodou, přidáme masox, sůl. V hrnu rozmícháme mléko, smetanu a mouku, rozšleháme a zalijeme tím omáčku. Vaříme ještě nejméně 30 minut. Můžeme podávat s hovězím masem vařeným nebo vejcem natvrdo.

Počet porcí: 4

Doba přímé přípravy: 25 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 999,3 kJ
Autor(ka) receptu: Alešrevidováno dne 4.10.2009
  Prohledat náš web:          ©opyright 2002–2020 redakce@dietologie.cz  Mapa stránek  Tisk  Tisk
Neaktivni
Přezdívka:
Dotaz: