dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
/ Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Přílohy jídelníček / Dietní hrnkový knedlík

Recept: Dietní hrnkový knedlík

7.9.2010

Dietní hrnkový knedlík – ilustrační foto
foto: Hana
Ingredience: 240 g rohlík bílý, 3 vejce, 230 g mouka polohrubá, 1 prášek do pečiva (15 g), 200 ml mléko, 30 g máslo na vymazání, sůl, petrželová nať

Postup: Rohlíky nakrájíme na kostky a zalijeme mlékem. Oddělíme žloutky od bílků a bílky ušleháme do pěny. Smícháme namočené rohlíky, žloutky, polohrubou mouku, prášek do pečiva, sůl, nasekanou petrželovou nať, přidáme ušlehaný sníh z bílků. Vymažeme cca 4-5 hrnků máslem, vysypeme polohrubou moukou. Hmotu dáme do hrnků. Hrnky vkládáme do malého množství vařící vody. Vaříme v páře cca 25 minut pod poklicí.

Počet porcí: 4

Doba přímé přípravy: 45 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 2157,6 kJ
Autor(ka) receptu: Hanarevidováno dne 7.9.2010
  Prohledat náš web:          ©opyright 2002–2020 redakce@dietologie.cz  Mapa stránek  Tisk  Tisk
Neaktivni
Přezdívka:
Dotaz: