dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
/ Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Přílohy jídelníček / Dušená rýže

Recept: Dušená rýže

9.4.2005

Ingredience: 280 g syrová rýže, 10 g olej, 100 g cibule, hřebíček

Postup: Přebranou rýži propláchneme studenou vodou, spaříme a necháme okapat. Pak ji za stálého míchání krátce orestujeme na rozpáleném tuku. Osolíme a zalijeme horkou vodou. Na 1 díl rýže počítáme se 2 díly vody. Přidáme cibuli se zapíchnutým hřebíčkem a necháme dusit v troubě nebo na sporáku pod pokličkou. Nakonec cibuli vyjmeme.

Počet porcí: 4

Doba přímé přípravy: 20 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 1250,2 kJ
Autor(ka) receptu: Redakce dietologie.czrevidováno dne 18.11.2008
  Prohledat náš web:          ©opyright 2002–2020 redakce@dietologie.cz  Mapa stránek  Tisk  Tisk
Neaktivni
Přezdívka:
Dotaz: