dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
/ Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Přílohy jídelníček / Hrášková rýže

Recept: Hrášková rýže

7.10.2009

Hrášková rýže – ilustrační foto
foto: Helena
Ingredience: 40 g cibule, 20 g olej slunečnicový, 280 g rýže, 40 g hrášek sterilovaný, sůl, bobkový list, hřebíček, nové koření

Postup: Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme propláchnutou rýži, chvíli opečeme, zalijeme vodou, přidáme sůl, hřebíček, nové koření, bobkový list a necháme pod poklicí dusit do té doby až se voda všechna sama vypaří. S rýži během dušení nemícháme. Po uvaření do rýže zamícháme sterilovaný hrášek.

Počet porcí: 4

Doba přímé přípravy: 20 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 1249,8 kJ
Autor(ka) receptu: Helenarevidováno dne 7.10.2009
  Prohledat náš web:          ©opyright 2002–2020 redakce@dietologie.cz  Mapa stránek  Tisk  Tisk
Neaktivni
Přezdívka:
Dotaz: