transparent
Dietní výživa / Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Přílohy jídelníček / Dušená rýže

Recept: Dušená rýže

9.4.2005

Ingredience: 280 g syrová rýže, 10 g olej, 100 g cibule, hřebíček

Postup: Přebranou rýži propláchneme studenou vodou, spaříme a necháme okapat. Pak ji za stálého míchání krátce orestujeme na rozpáleném tuku. Osolíme a zalijeme horkou vodou. Na 1 díl rýže počítáme se 2 díly vody. Přidáme cibuli se zapíchnutým hřebíčkem a necháme dusit v troubě nebo na sporáku pod pokličkou. Nakonec cibuli vyjmeme.

Počet porcí: 4

Doba přímé přípravy: 20 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 1250,2 kJ
Autor(ka) receptu: Redakce dietologie.cz

revidováno dne 18.11.2008



Zařazení článku:
Dietní výživa / Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Přílohy jídelníček / Dušená rýže
Předchozí / další články ve stejné kategorii:
předchozíBrambory s máslem a petrželkou dalšíHrášková rýže Přílohy jídelníčekPřílohy jídelníček
Reklama

Mohlo by Vás zajímat:

Kolik denně příjímat bílkovin tuku sacharidů (poradna)
Dietní recepty na hubnutí (poradna)
Kdy naposledy by se mělo jíst (poradna)

Diety / Seznam a popis diet .. čísla diet Výživa / Směry ve výživě, zdravá výživa... Teorie / Bílkoviny, tuky, sacharidy... Dietologická poradna / Nutriční poradna Dietní recepty / Dietní i nedietní recepty s kJ Dieta jídelníček na míru / Jídelníčky na dietu ~ Bezlepkové potraviny / BLP výrobky Výživový poradce Praha / nutriční poradna
  Prohledat náš web:         

©opyright 2002–2020 redakce@dietologie.cz  Mapa stránek  Tisk  Tisk

Neaktivni
Chat s nutriční terapeutkou (výživovým poradcem)
Přezdívka:
Dotaz: