dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
/ Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Saláty jídelníček / Čočkový salát

Recept: Čočkový salát

6.1.2012

Ingredience: 200 g čočky, 100 g naložené okurky, 50 g sterilovaná kapie, 120 g vařená cizrna, 90 g vejce natvrdo, 2 ks bobkový list, 7 kuliček pepře, sůl, 5 g masoxu, vegeta

Postup: Čočku přebereme a uvaříme s bobkovým listem, pepřem a masoxem. Vařím v tlakovém hrnci cca 15 min. Do mísy pokrájíme okurky, kapii, cizrnu a vařená vejce. Vychladlou čočku přidáme a důkladně promícháme. Podle chuti přidáme Vegetu a mletý pepř. Čočkový salát je dobré v lednici vychladit. Dá se konzumovat samostatně nebo ho lze použít jako přílohu. V obou případech chutná salát z čočky znamenitě!

Počet porcí: 4

Doba přímé přípravy: 30 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 950,0 kJ
Autor(ka) receptu: Ivarevidováno dne 6.1.2012
  Prohledat náš web:          ©opyright 2002–2020 redakce@dietologie.cz  Mapa stránek  Tisk  Tisk
Neaktivni
Přezdívka:
Dotaz: