dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
/ Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Saláty jídelníček / Pohankový salát

Recept: Pohankový salát

11.10.2009

Pohankový salát – ilustrační foto
foto: Adéla
Ingredience: 280 g pohanka,200 g mražená zelenina, 150 g paprika zelená, 150 g rajčata, 70 g sýr mozzarela, 100 g hrášek sterilovaný, masox, sůl

Postup: Pohanku vsypeme do vroucí osolené vody, jednu minutu povaříme, pak sejmeme z plotny, celý hrnec zabalíme do utěrky a necháme 20 minut stát. Pohanka by měla po tuto dobu změknout, pak vodu slijeme. Mezitím v uvaříme mraženou zeleninu ve vodě, do které jsme přidali masox. Pohanku smícháme s uvařenou zeleninou,s nakrájenou a omytou paprikou, s nakrájenými a omytými rajčaty a s hráškem. Do salátu nastrouháme sýr. Promícháme, osolíme. Salát můžeme jíst studený nebo i teplý.

Počet porcí: 4

Doba přímé přípravy: 25 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 667,4 kJ
Autor(ka) receptu: Adélarevidováno dne 11.10.2009
  Prohledat náš web:          ©opyright 2002–2020 redakce@dietologie.cz  Mapa stránek  Tisk  Tisk
Neaktivni
Přezdívka:
Dotaz: