dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
/ Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Saláty jídelníček / Dietní bramborový salát

Recept: Dietní bramborový salát

18.1.2009

Dietní bramborový salát – ilustrační foto
foto: Šárka
Ingredience: 1 kg brambory, 400 g mrkev čerstvá, 300 g celer čerstvý, 300 g petržel, 250 g sterilovaný hrášek, 100 g pórek, sůl, 100 g ocet.

Postup: Brambory očistíme a uvaříme ve slupce. Mrkev, celer, petržel očistíme, a uvaříme v octové vodě se solí. Jak je zelenina měkká, tak ji nakrájíme na malé kostičky. Uvařené brambory ve slupce necháme vychladnout a pak je oloupeme a nakrájíme na malé hranolky. Brambory smícháme s uvařenou zeleninou a sterilovaným hráškem. Dochutíme solí, zamícháme, necháme odležet a podáváme.

Počet porcí: 4

Doba přímé přípravy: 45 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 1616,0 kJ
Autor(ka) receptu: Šárkarevidováno dne 18.1.2009
  Prohledat náš web:          ©opyright 2002–2020 redakce@dietologie.cz  Mapa stránek  Tisk  Tisk
Neaktivni
Přezdívka:
Dotaz: