dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
/ Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Moučníky jídelníček / Makovec

Recept: Makovec

14.2.2010

Ingredience: 200 g polohrubé mouky, 200 g mletého máku, 200 g moučkového cukru, 1 vejce (50 g), 150 ml rozehřátého másla (u nízkocholesterolové diety nahradit olejem), 200 ml mléka, ? prášku do pečiva, olej (vymazání), hrubá mouka (vysypání), moučkový cukr (posypání)

Postup: Vejce našleháme s rozehřátým máslem (olejem u nízkocholesterolové diety), přidáme ostatní suroviny a vmícháme hladké těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme zvolna v předehřáté troubě. Po upečení pocukrujeme. Poznámka: u bezlepkové diety a nízkobílkovinné diety nahradíme mouku speciálními moukami.

Počet porcí: 4

Doba přímé přípravy: 45 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 4073,0 kJ
Autor(ka) receptu: Evžena Janovská DiSrevidováno dne 14.2.2010
  Prohledat náš web:          ©opyright 2002–2020 redakce@dietologie.cz  Mapa stránek  Tisk  Tisk
Neaktivni
Přezdívka:
Dotaz: