dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
/ Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Polévky jídelníček / Chřestová polévka

Recept: Chřestová polévka

12.3.2009

Ingredience: Chřest 220 g (jednou tolik co ostatní ingredience), 30 g celerové řapíky (bez listů), 1 cibule (90 g), 1 pórek (nejlépe bělejší část 90 g), olivový olej, 10 g hladká mouka, masox, brambory 100 g, smetana 100 ml, vaječný žloutek.

Postup: Cibuli, pórek a řapíky nakrájíme na kostky, v kastrolu orestujeme na oleji, přidáme na kostky nakrájený chřest (ze spodní části), orestujeme (stačí chvilku do sklovata), zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem (nebo vodou s kostkou masoxu), můžeme přihodit 1 - 2 na kostky nakrájené brambory, uvaříme do měkka, rozmixujeme, přecedíme přes jemné sítko, přivedeme k varu, zvlášť si rozmícháme ve smetaně žloutek, vlejeme do polévky a přivedeme k varu (jen zabublat pár sekund)

Počet porcí: 4

Doba přímé přípravy: 25 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 931,6 kJ
Autor(ka) receptu: Petrrevidováno dne 12.3.2009
  Prohledat náš web:          ©opyright 2002–2020 redakce@dietologie.cz  Mapa stránek  Tisk  Tisk
Neaktivni
Přezdívka:
Dotaz: