transparent
Dietní výživa / Dietní, dietologická poradna / Léčiva / Protein při jaterní dietě

Protein při jaterní dietě

Icona

Dotaz

Dobrý den, moc Vás prosím o radu, zda mohu užívat při jaterní dietě nadále můj oblíbený protein - viz příloha. Používám jej rozpuštěný v mléce již dlouho a nevím, zda mi nebude škodit při nedávno nařízené jaterní dietě. Děkuji mnohokrát za ochotu a pochopení! S pozdravem

Jiří, Klatovy
Odpověd

Dobrý den, podle mého názoru protein můžete v rozumných přiměřených dávkách používat nadále. U jaterní diety neboli diety s omezením tuků se řiďte zásadami: používat čerstvé potraviny, vyloučit potraviny nedoporučované, vyloučit alkohol a tučná jídla. Technologická úprava by měla být šetřící jak po stránce chemické tak mechanické, aby nezatěžovala zažívací trakt. Stručný přehled a výběr potravin uvádíme u diety s omezením tuků nebo si můžete objednat vzorové týdenní jídelní lístky + receptury na stránce s jídelníčky jsou pod kódy TUKY-2, TUKY-3, TUKY-4. Jeden jídelníček 39,- za týden. S pozdravem

nutriční terapeutka z redakce@dietologie.cz

Nenašli jste v poradně  odpověď na Váš problém? kontaktujte násnapište nám! Na vaše dotazy odpovídají zkušené nutriční terapeutky s praxí ve zdravotnických zařízeních.
revidováno dne 18.3.2010

Mohlo by Vás zajímat:

Zařazení článku:
Dietní výživa / Dietní, dietologická poradna / Léčiva / Protein při jaterní dietě
Předchozí / další články ve stejné kategorii:
předchozíWarfarin a zdroje vitamínu K dalšíPsylium a bezlepkova dieta LéčivaLéčiva
Reklama
Diety / Seznam a popis diet .. čísla diet Výživa / Směry ve výživě, zdravá výživa... Teorie / Bílkoviny, tuky, sacharidy... Dietologická poradna / Nutriční poradna Dietní recepty / Dietní i nedietní recepty s kJ Dieta jídelníček na míru / Jídelníčky na dietu ~ Bezlepkové potraviny / BLP výrobky Výživový poradce Praha / nutriční poradna
  Prohledat náš web:         

©opyright 2002–2020 redakce@dietologie.cz  Mapa stránek  Tisk  Tisk

Neaktivni
Chat s nutriční terapeutkou (výživovým poradcem)
Přezdívka:
Dotaz: