transparent

Potraviny
Hořké mandle
Mandloň, hořké vs. sladké mandle
Obsah nitrosaminů u drůbeží šunky
Ořechy, mandle, celozrnné pečivo při jaterní dietě
Nápoje "light" skutečně bez cukru
Bílé pečivo a vánočka po operaci žlučníku
Hlíva ústřičná u mononukleozy
Chleba a rohlíky při žlučníkové dietě
Mléko při mononukleóze
Potraviny a alergie
Umělá sladidla
Kravské, kozí mléko, vápník a kasein
Jak zvýšit hemoglobin stravou
Čokoláda a semínka slunečnice u diety při žaludečních vředech
Smažení na olivovém oleji při nízkocholesterolové dietě
Omezení draslíku v potravinách
Sushi v těhotenství
Nápoje při pankreatické dietě, s omezením tuků
Pečivo, přesnídávky a sója při akutní pankreatitidě
Dort medovník při chronickém zánětu slinivky
Jak často by se měla soja jíst?
Strava při kojení
Aloe Vera Peach vs. Warfarin
Bílá mouka při cukrovce
Dia kompoty, dia sušenky a oplatky
Vitamíny rozpustné v tucích
Jód při dietě
Strava při vegetariánství
Potravinová alergie a intolerance
Třešně a melouny při cukrovce
Jak nahradit maso – nejlepší náhražky masa
Brokolice při dně
Chlorella (výtažek z mořských řas) při dně
Nealkoholické pivo při dně
Obsah purinů u koňského masa a droždí při dně
Pitný režim při onemocnění dna
Jídelníček při dně
Grilování při dně
Hrášek při dně
Vývary, polévky při dně
Kustovnice čínská při dně
Obsah purínu v potravinách
Puriny v syrové a vařené stravě
Kysané zelí při dně
Rozpustná káva při dně
Koření, ořechy, semena při dně
Nakládané okurky, kvašáky, zelenina při dně
Zvěřina při dně
Vejce, sýry u diety při dně
Rýže, tvarůžky a sýr cottage při dně
Cuketa, dýně Hokaido u diety při dně


Dietní výživa / Dietní, dietologická poradna / Potraviny / Obsah nitrosaminů u drůbeží šunky

Obsah nitrosaminů u drůbeží šunky

Icona

Dotaz

Vážená redakce, chtěl jsem se Vás zeptat, zda byste mi mohli poradit? Zajímá mě, zda je zdravotně závadná konzumace drůbežích šunek? Tuším, že klasické vepřové šunky se nedoporučují konzumovat pro obsah nitrosaminů. Obsahuje je i šunka drůbeží? A je rozdíl mezi drůbeží šunkou vařenou a dušenou? Velice Vám děkuji za odpověď.

Marek, Domašov
Odpověd

Dobrý den celkově lze říci, že malé množství nitrosaminů se objevuje v méně kvalitních (levných) šunkách (tedy i drůbeží), dále paštiky, salámy, uzeniny. Rozdíl mezi dušenou a vařenou šunkou není v podstatě tak zásadní. Obě obsahují velké množství soli.

redakce serveru dietologie.cz

Nenašli jste v poradně  odpověď na Váš problém? kontaktujte násnapište nám! Na vaše dotazy odpovídají zkušené nutriční terapeutky s praxí ve zdravotnických zařízeních.
revidováno dne 1.10.2008

Mohlo by Vás zajímat:

Zařazení článku:
Dietní výživa / Dietní, dietologická poradna / Potraviny / Obsah nitrosaminů u drůbeží šunky
Předchozí / další články ve stejné kategorii:
předchozíMandloň, hořké vs. sladké mandle dalšíOřechy, mandle, celozrnné pečivo při jaterní dietě PotravinyPotraviny
Reklama
Diety / Seznam a popis diet .. čísla diet Výživa / Směry ve výživě, zdravá výživa... Teorie / Bílkoviny, tuky, sacharidy... Dietologická poradna / Nutriční poradna Dietní recepty / Dietní i nedietní recepty s kJ Dieta jídelníček na míru / Jídelníčky na dietu ~ Bezlepkové potraviny / BLP výrobky Výživový poradce Praha / nutriční poradna
  Prohledat náš web:         

©opyright 2002–2020 redakce@dietologie.cz  Mapa stránek  Tisk  Tisk

Neaktivni
Chat s nutriční terapeutkou (výživovým poradcem)
Přezdívka:
Dotaz: