Potravinová pyramida
Potravinová pyramida
Pasiáns
Chat s nutriční terapeutkou (výživovým poradcem)
Přezdívka:
Dotaz:

Vyhledané výsledky
okno zabalit/rozbalit
  
okno zavřít

Poradna
okno zabalit/rozbalit
  
okno zavřít
posuvnik
Inverze barev

Tetování nutriční terapeutky

Icona

Dotaz

Dobrý den, píši jen ohledně dotazu, zda-li si myslíte, že by mi malé tetování na zápěstí bránilo v práci v nemocnici na pozici nutriční terapeutky. Děkuji moc za odpověď.

Markéta, Praha
Odpověd

Může to být spíš věc osobního názoru, někomu, ať už je to ve stravovacím provozu nebo na oddělení, se tetování nemusí zamlouvat. Pokud budete pracovat ve stravovacím provozu a budete v kontaktu s potravinami, měla byste mít zdravotní průkaz a také doporučuji pořádně si přečíst Vyhlášku č. 137/2004 Sb., §38 – §54 HACCP – kritické body, zejména paragraf o osobní hygieně. § 50 Pro výkon činností epidemiologicky závažných při provozování stravovacích služeb, výrobě potravin a uvádění potravin do oběhu se stanoví tyto zásady osobní hygieny: a) pečování o tělesnou čistotu a před započetím vlastní práce, při přechodu z nečisté práce na čistou (například úklid, hrubá příprava), po použití záchodu, po manipulaci s odpady a při každém znečištění si umýt ruce v teplé vodě s použitím vhodného mycího, popřípadě dezinfekčního prostředku, b) nošení čistých osobních ochranných prostředků odpovídajících charakteru činnosti, zejména pracovní oděv, pracovní obuv a pokrývku hlavy při výrobě potravin a pokrmů. Udržování pracovního oděvu v čistotě a jeho vyměňování podle potřeby v průběhu směny. Při pracovní činnosti vyžadující vysoký stupeň čistoty nebo při vyšším riziku kontaminace používání jednorázových ochranných rukavic a ústní roušky, e) zajištění péče o ruce, nehty na rukou ostříhané na krátko, čisté, bez lakování, na rukou nenosit ozdobné předměty.

nutriční terapeutka redakce dietologie.cz

Nenašli jste v poradně  odpověď na Váš problém? kontaktujte násnapište nám! Na vaše dotazy odpovídají zkušené nutriční terapeutky s praxí ve zdravotnických zařízeních.
revidováno dne 10.10.2010

Mohlo by Vás zajímat:


Nutriční anamnéza – dotazník
okno zabalit/rozbalit
  
okno zavřít

Mohlo by Vás zajímat
okno zabalit/rozbalit
  
okno zavřít

Struktura tazatelů
okno zabalit/rozbalit
  
okno zavřít
Statistika

Reklama
okno zabalit/rozbalit
  
okno zavřít

BMI kalkulačka (BMI Index)
okno zabalit/rozbalit
  
okno zavřít
Výška:
Váha:
 

Recepty
okno zabalit/rozbalit
  
okno zavřít
Knedlo zelo vepřo
Knedlo zelo vepřo

kJ: 3251,6

Topinky po italsku

kJ: 2713.1
Bílkoviny: 7.3 g
Tuky: 50.7 g
Sacharidy: 41.0 g
Pomazánka s jarní cibulkou
Pomazánka s jarní cibulkou

kJ: 595,6

Plněné lilky s rozmarýnem

kJ: 826.1
Bílkoviny: 3.9 g
Tuky: 10.9 g
Sacharidy: 22.5 g
Dietní kuřecí svíčková
Dietní kuřecí svíčková

kJ: 1957,9

Tvarohové karbanátky

kJ: 858,2
Bílkoviny: 13,9 g
Tuky: 5,8 g
Sacharidy: 24,1 g
Drůbeží játra na bazalce s rajčaty
Drůbeží játra na bazalce s rajčaty

kJ: 731,7

Čekankový salát

kJ: 458.0
Bílkoviny: 6.3 g
Tuky: 3.5 g
Sacharidy: 14.5 g
Jablečný závin
Jablečný závin

kJ: 3139,8

Reklama
okno zabalit/rozbalit
  
okno zavřít
Fusilli

Hlavní kategorie
okno zabalit/rozbalit
  
okno zavřít
Diety / Seznam a popis diet .. čísla diet
Výživa / Směry ve výživě, zdravá výživa...
Teorie / Bílkoviny, tuky, sacharidy...
Dietologická poradna / Nutriční poradna
Dietní recepty / Dietní i nedietní recepty s kJ
Dieta jídelníček / Jídelníčky na dietu
Bezlepkové potraviny / BLP výrobky
Výživový poradce Praha / nutriční poradna