dietologie.cz|xml/rss|Text verze|Grafická verze|Tisk
Hlavní jídla jídelníčekHlavní jídla jídelníček1x Key1
Dietní kuřecí svíčkováDietní kuřecí svíčkováAccessibility
Hlavní jídla jídelníček
Kuřecí maso s hráškem
Zapékaný celer
Vařený květák se sýrem
Králík v zelenině
Hrachová kaše
Filety na olivovém oleji s brambory
Jarní salát s vejci, chleba
Pečené králičí stehno, bramborová kaše
Rizoto s masem a zeleninou sypané sýrem
Kuřecí na kari, rýže
Jatra na cibulce, rýže
Svíčková na smetaně s brusinkovým terčem
Smažený kuřecí řízek, hranolky, fazolové lusky
Pražma na olivovém oleji, hranolky
Hovězí roštěná přírodní, rýže
Lín po mlynářsku
Houbová omáčka s brambory a vejcem
Dietní kuře
Krevety a pstruh na rozmarýnu a víně
Pstruh na másle
Kuřecí pánev s gnocchi
Špenát s vejcem a bramborovými knedlíky
Vodová rýžová kaše
Kuskus s kuřecím masem a zeleninou
Mořský vlk v rajčatové omáčce
Dušená filé treska s bramborem
Květákové placičky ze syrového květáku
Plněné papriky s rajskou omáčkou a houskovým knedlíkem
Odvar z ovesných vloček
Zlatíčko kuřátko
Lečo s vejci
Jemná hrachová kaše
Rýžový kuba
Skopové závitky s mátou
Bramborové placičky
Drůbeží játra na bazalce s rajčaty
Kuřecí prsa na broskvích
Špagety se sojovým masem
Knedlíky s vajíčkem
Rizoto s krůtím masem
Houbový kuba
Plněné lilky s rozmarýnem
Zapečená rajčata plněná masem
Pečené rybí filé na zázvoru
Fazole po mexicku
Pečená dýně
Kuře s česnekem a jablky
Hovězí plátky na jalovci s brambory
Pečený kapr s kyselou smetanou
Kapr na kmíně
Mrkev po indicku
Zadělávaná růžičková kapusta
Kuře po čínsku
Segedín
Zapečená brokolice
Krůtí guláš
Marinované roštěnky na šalvěji
Čočka na kyselo s vejcem
Krevety s brokolicí a kari rýže
Fazolky na smetaně vejce vařené brambory
Guláš z hlívy ústřičné
Křupavé brambory pečené na plechu
Topinky po italsku
Pizza s rajčaty a mozzarellou
Omáčka z hlívy ustřičné, brambor, přírodní kuřecí plátek
Plátky šmakouna na broskvích
Pečené kuře, omáčka z kustovnice čínské, bramborový knedlík
Mořské rizoto
Zapečený šmakoun
Indické kuře, dušená cuketa s rajčaty, bulgur
Pečený lilek
Vepřová plec dušená, polská myslivecká omáčka, rýže dušená
Indické mungo fazole, chléb tmavý
Seitan v bešamelu
Hovězí maso dušené, zadělávaná řepa, brambory
Kuřecí čína, rýže dušená
Platýs s citronovým tymiánem
Těstoviny s brokolicí a nivou
Špagety po italsku
Zapečená brokolice s quinoa
Zapečené brambory s klobásou
Zeleninové rizoto s lososem
Dietní sekaná pečeně, brambory
Dietní kuře a pečené brambory
Slovenská rýže s krabími tyčinkami
Pečené filety z amura
Zapečené brambory s brokolicí
Smažený řízek, brambory s máslem, rajčatový salát
Tvarohové karbanátky
Bio dietní hovězí roštěná, rýže
Dietní grilovaný holandský pstruh-stříbrnice
Vaječina na cibulce
Recept na kuřecí čínu s rýží z horkovzdušné trouby
Smažené tofu
Dietní kuřecí prsa na zelenině s rýží
Dietní plněna cuketa
Dietní krůtí kostky s rýžovými nudlemi
Dietní píchavky na oleji se zeleninou
Dietní čočkový karbanátek z červené čočky
Dietní dušený pstruh
Játrová omáčka s hrnkovým knedlíkem
Dietní tofu s rýží
Kuřecí špíz s játry
Dietní lasagne s mletým masem a bešamelem
Vepřová kýta na červeném zelí
Fazole černé oko
Smažená bedla na oběd
Dietní kuřecí svíčková
Dietní masový nákyp
Kuřecí karbanátky, brambory vařené
Rybí filé s hlívou ústřičnou a sýrem
Lazagne se špenátem a kuřecím masem
Smažené žampiony a vařené brambory
Knedlo zelo vepřo


/ Dietní i nedietní recepty – jídelníček / Hlavní jídla jídelníček / Dietní kuřecí svíčková

Recept: Dietní kuřecí svíčková

27.9.2012

Dietní svíčková – ilustrační foto
foto: Hana
Ingredience: 1 kg kuřecí stehno, 50 g mrkev, 40 g celer, 50 g petržel, 300 ml mléko polotučné, 40 g mouka hladká, 30 g olej slunečnicový, sůl, nové koření, bobkový list, citrónová šťáva

Postup: Kuřecí maso omyjeme, zbavíme kůže, vložíme do studené vody, přidáme bobkový list, nové koření, osolíme a nejlépe v tlakovém hrnci uvaříme doměkka. Uvařené maso vyjmeme a obereme od kostí. V hrnci nasucho opražíme omytou a jemně nastrouhanou mrkev, celer, petržel, zalijeme vývarem z kuřecího masa a uvaříme zeleninu do poloměkka. Na teflonové pánvi nasucho opečeme mouku, zalijeme mlékem, dle potřeby přidáme vodu nebo masový vývar a uděláme hladký bešamel. Bešamel přidáme k uvařené zelenině a ještě 20 minut povaříme. Omáčka má být hustší konzistence. Pokud by byla omáčka řídká, přidáme mouku. Ke konci vaření dáme do omáčky olej. Omáčku ochutíme citrónovou šťávou. Dle potřeby osolíme. Nakonec omáčku rozmixujeme ponorným mixérem a kdo má rád, tak může omáčku přecedit. Podáváme s dietním hrnkovým knedlíkem a vařeným kuřecím masem.

Počet porcí: 4

Doba přímé přípravy: 45 min.

Výživové hodnoty (v jedné porci): Energetické hodnoty (v jedné porci)
  • Energie: 1957,9 kJ
Autor(ka) receptu: Hanarevidováno dne 27.9.2012
  Prohledat náš web:          ©opyright 2002–2020 redakce@dietologie.cz  Mapa stránek  Tisk  Tisk
Neaktivni
Přezdívka:
Dotaz: